Жалбите са от Ел Системс АД - Кърджали, Юнайтид груп ЕООД -

...
Жалбите са от Ел Системс АД - Кърджали, Юнайтид груп ЕООД -
Коментари Харесай

КЗК отхвърли и трите жалби срещу поръчката за стадион Локомотив

Жалбите са от  " Ел Системс " АД - Кърджали,  " Юнайтид груп " ЕООД - София и  " Парсек груп " ЕООД - София. Дружествата, без значение едно от друго, поискаха налагане на краткотрайна мярка " прекъсване на процедурата ", което беше отхвърлено от антимонополната комисия с мотив " прекъсването на публичната поръчка ще рефлектира отрицателно върху ползите на обществото, доколкото забавянето на процедурата ще докара до отлагането й във времето ". Срещу това определение не е подадена нова тъжба.

 

Комисия за защита на конкуренцията сплотява трите преписки и при разглеждането им всъщност се произнася, че всяка от жалбите е неоснователна. Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд.

 

Припомняме, че обществената поръчка е за създаване на нова централна естрада на стадион " Локомотив " и благоустрояване и инфраструктура на обекта. Цялостното дотъкмяване на спортния комплекс е с оптималната стойност 35 милиона лв. без Данък добавена стойност или 42 млн. лв. с налога.

 

Сумата е фиксирана след осъществяване на друга социална поръчка, чиято цел бе да дефинира прогнозната стойност на строително-монтажните работи за реализация на работния капиталов план. Довършването на стадиона би трябвало да стане за 720 календарни дни след избора на реализатор и подписването на контракт с него.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР